joi, 4 decembrie 2008

Conferinta internationala Cluj - Napoca

Intre 19 si 21 noiembrie Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii ''Babes-Bolyai'', din Cluj - Napoca si Centrul de Studii Transilvane au organizat conferinta internationala ''Transilvania in Toamna anului 1918 si Unirea cu Romania. Realitati interne si context international''.
Cele 31 de comunicari sustinute au fost interesante si captivante, majoritatea fundametate pe surse inedite de arhiva, suscitand dezbateri fructuoase si constructive.Discutiile au continuat si in afara spatiului protocolar.
Subsemnatul, -invitat la conferinta gratie bunavointei si amabilitatii domnului profesor univ. dr. Ioan Bolovan-, caruia-i multumesc si pe acesta cale, a prezentat o lucrare referitoare la ''Franta si reintrarea Romaniei in razboi (noiembrie 1918)'', lucrare in care am valorificat documentatie descoperita in arhivele franceze.
Printre participantii la conferinta mentionam pe Vasile Vesa, Anatol Petrenco, Cornelius Zach, Teodor Pavel, Krista Zach, Ioan Carja, Vasile Ciobanu, Carmen Albert, Adrian - Silviu Ionescu, Iulian Botoghina, Sorin Radu, Ioan Bulei, Stefano Santoro, Alin Ciupala, Flavius Solomon, Maria Ghitta, Marian Mosneagu.